Blog: Planten – plateau

Plantenliefhebber in actie: Een Unieke Planten-plateau

Ik ben altijd al een plantenliefhebber geweest, en dat is nog steeds zo. Een van mijn mooiste planten is mijn Strelitzia Nicolai, die in de loop der jaren flink is uitgedijd en zich duidelijk op haar gemak voelt. Maar laten we eerlijk zijn, niet alle planten gedijen even goed in mijn huis. Neem bijvoorbeeld mijn groene Cymbidium orchidee, een prachtig exemplaar, maar helaas zonder enige bloei.

Met de toenemende omvang van mijn Strelitzia, besloot ik haar een ereplaats te geven op een plantentrolley. Handig, zodat ik er gemakkelijk bij kan als het tijd is voor een stofzuigbeurt. Maar de standaard plantentrolley sprak me niet aan. Ik ging op zoek naar iets dat beter bij mijn stijl paste.

Handgemaakte Bejmate tegels.
Al enige tijd heb ik thuis met handgemaakte Marokkaanse tegels in diverse kleuren, bekend als de Bejmate tegels liggen. De charme van deze imperfecte tegels heeft mijn hart gestolen. Mijn liefde voor groene/blauwe tinten is goed vertegenwoordigd door deze tegels, die een rustgevend visueel effect creëren.  Ik houd de rest van de inrichting bewust rustig om de balans te behouden.

Kleur.
Waarom kiezen voor neutrale kleuren als je ook jouw favoriete kleuren kunt gebruiken? Mijn plantenplateau moest een lust voor het oog zijn. Omdat het planten-plateau een stuk groter is dan de plant (je wilt hem met de mooie kleuren natuurlijk ook kunnen zien). Daardoor kan ik op het plateau er ook decoratieve elementen aan toevoegen, zoals extra planten, vazen of zelfs een trendy gieter. Om de pracht van de tegels goed tot hun recht te laten komen, heb ik ervoor gezorgd dat er een plafondspot op gericht is. Een lamp toevoegen, op de plantenplateau, zoals de Artemide Dioscuri 25 tafellamp of de Fien van Karwei, is ook een optie. Beide hebben een neutrale bolvorm van glas en passen naadloos bij verschillende interieurstijlen.

Verplaatsbaar.
Om het geheel handig te kunnen verplaatsen, heeft Frans zwenkwielen onder het plateau geplaatst. Dit maakt het plateau flexibel in gebruik en geeft me de vrijheid om de indeling van mijn huis evt. te veranderen.

Handwerk- vakwerk.
Ik ben enorm blij met het plantenplateau dat mijn vriend Frans ten Böhmer, voor me heeft gemaakt. Hij is een expert in het creëren van prachtige badkamers en heeft daarom ook de randen en zijkanten van het plateau in verstek gezaagd, waardoor het er professioneel uitziet. Heb jij een mooie blikvanger in huis of ben je op zoek naar iets speciaals? Ik kan me je meedenken zodat het helemaal bij jou past!