Ontmoetingsruimte, Manege zonder Drempels

De stichting Manege zonder Drempels in Bennekom vroeg mij om mee te denken over de inrichting van een nieuwe ontmoetingsruimte.

Deze bijzondere stichting richt zich specifiek op mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Hier kunnen zij ontspannen en genieten van de paarden en hun bewegingen tijdens het rijden. De manege beschikt over een uniek huifbed, waarbij een doek tussen de ruggen van twee paarden gespannen is. Hierop ligt de rijder, die op een natuurlijke manier meebeweegt op het ritme van de paarden. De warmte en beweging van de paarden helpen de rijder te ontspannen.

De realisatie van de ontmoetingsruimte wordt mogelijk gemaakt door een low-budget aanpak, sponsoring en de hulp van vele vrijwilligers. De ruimte is zo ontworpen dat er goed zicht is op de rijbak. Het streven is een gezellige ontmoetingsruimte te creëren die past bij de identiteit van de stichting. Op basis van een initiële schets en afmetingen heb ik een 3D-tekening gemaakt, zodat de stichting een duidelijk beeld kreeg van hoe de ruimte eruit zou kunnen zien.