Decoratie in de gezellige keuken

Interieuradvies leefkeuken en woonkamer in Wageningen

Mijn klant heeft het geluk om te wonen te midden van het bos, omringd door een prachtige tuin. Toch merkten ze op dat de keuken, gelegen op het noorden, soms wat aan de donkere kant was. Hun wens was echter duidelijk: ze wilden een knusse en warme sfeer creëren in de keuken. Daar kwam ik in beeld met mijn advies!

Om de keuken een gezellige uitstraling te geven, heb ik voorgesteld om de wand naast een prachtige inbouwkast te bekleden met hout, waardoor het een harmonieus geheel vormt. Het witte hout vangt niet alleen licht op, maar weerkaatst het ook, waardoor de ruimte helderder aanvoelt. De andere wanden kregen een warme kleur om de gewenste sfeer te versterken.

In de doorgang naar de woonkamer waren schuifdeuren geplaatst, maar er ontbraken kozijnen rondom. De timmerman zijn deze schuifdeuren nu echte blikvangers geworden, compleet met prachtige kozijnen. Als finishing touch adviseerde ik om de stoelen met stof te bekleden en vouwgordijnen op te hangen. Dit niet alleen voor de esthetiek, maar ook om de akoestiek in de keuken te verbeteren.

De keuken was voorheen wellicht gevuld met harde materialen, waardoor de akoestiek niet optimaal was. Met deze veranderingen, dankzij de zorgvuldig gekozen kleuren en het absorberende vermogen van de gebruikte materialen, is niet alleen de uitstraling van de keuken verbeterd, maar ook het geluidsniveau. Nu komen de bewoners thuis in een rustige en warme keuken, waar ze graag vertoeven.

Nadat de keuken een make-over kreeg, was het tijd om ook de woonkamer aan te pakken. De bewoners houden van een smaakvolle mix van woonstijlen, namelijk landelijk en modern. Een eyecatcher die ze absoluut wilden behouden, was hun imposante teakhouten boekenkast. Samen hebben we nagedacht over de perfecte indeling, waar de decoratieve items het beste tot hun recht komen, waar de boeken te plaatsen en hoe we met subtiele verlichting de “zwaarte” van de kast kunnen verminderen. Nu straalt de boekenkast een lichte en gezellige sfeer uit.

Voor een heerlijk tuinmoment hebben we een knus zitje gecreëerd met comfortabele fauteuils, en dit wordt nog eens extra benadrukt door een prachtig vloerkleed. In de zithoek ligt een groot wollen kleed (met een moderne uitstraling), dat perfect past bij de omvang van de bank(met een landelijke uitstraling) de fauteuiltjes en de salontafel. Natuurlijk heb ik ook mijn advies gegeven over waar en welke verlichting geplaatst “moet” worden.

Het resultaat is een woonkamer waarin landelijk en modern naadloos samenkomen, met de teakhouten boekenkast als charmant middelpunt. Een plek waar comfort en sfeer hand in hand gaan, en waar de bewoners zich ongetwijfeld thuis voelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *